Forum: Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta
Temat: Rozmowy z przyjaciółmi. (1)
- https://www.psychiatria.pl/forum/rozmowy-z-przyjaciolmi/watek/545286/1.html#p545286https://www.psychiatria.pl/forum/rozmowy-z-przyjaciolmi/watek/545286/1.html Rozmowy z przyjaciółmi.
Wielu z Was rozmawiało z przyjaciółmi na różne tematy. A każdy z Waszych przyjaciół obiecał, że was nie opuści. Zdarzyło wam się tak, że rozmawiając z przyjacielem, przyjaciółką, nagle ta bliska osoba odsunęła się od was bo nie była w stanie pojąc tego co wam się w przeszłości zdarzyło? Później powiedziała, że znajdzie dla was czas a jak chcieliście z nią pogadać o wygłupach to powiedziała, że nie ma czasu? Kiedyś w dzieciństwie miałem bardzo przykrą i nieprzyjemną sytuacje, która wpłynęła na mnie i to strasznie. Poradziłem sobie z nią jakoś tak w 80%. Po tym jak ktoś dla mnie bardzo bliski odsunął się ode mnie nie byłem w stanie rozmawiać na ten temat. Aż do pewnego czasu gdy powiedziałem to dwóm innym osobą i nie odsunęli się ode mnie. Zrozumiałem, że to są prawdziwi przyjaciele mimo tego, że dzielą nas kilometry. Wczoraj osoba, która dawno temu odsunęła się ode mnie powiedziała, że tylko przy mnie udawała grzeczną a tak na prawdę to jest chamska. Wiecie co? Kiedyś tak sobie rozmyślałem o niej i doszedłem do wniosku, że ta osoba tak na prawdę nie wie co robi i zrobiło mi się jej szkoda. A najlepsze to, że cały gniew do niej ulatnia się ze mnie. Odpowiedzcie mi tak szczerze czy przyjaciel powinien się odsuwać od przyjaciela jeśli tylko nie rozumie co tak na prawdę ta druga osoba czuła w przeszłości?
- GośćZaloguj się , aby dodać odpowiedź
- Emocje,a ich brak po neuroleptykach ?
Witam. Przyjmowałem rispolept w dawce max 8mg doba w szpitalu, na chwile obecna...
Forum: Schizofrenia - bezsenność bez leków - trudności z zasypianiem
Cześć, nazywam się Michał i jestem tu nowy! To mój pierwszy temat...
Forum: Problemy ze snem - Terapia manualna - sposób rozładowania napięcia
Do ciała trzeba mówić jego językiem, więc fizycznymi zmysłami -...
Forum: Depresja - Czy jestem złym człowiekiem?
Staram się pracować nad sobą, tłumić w sobie negatywne emocje. Tak...
Forum: Kółko wsparcia psychicznego