Forum: Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta
Temat: seroxat-odstawiania (1)
- https://www.psychiatria.pl/forum/seroxat-odstawiania/watek/507631/1.html#p507631https://www.psychiatria.pl/forum/seroxat-odstawiania/watek/507631/1.html seroxat-odstawiania Gość
Brałam ten lek przez 5 miesięcy. Wczesniej nie miałam objawów nerwicy, lek miał mi pomóc w poradzeniu sobie z problemami rodzinnymi. I pomógł. Częśc problemów udało mi sie rozwiazac, ponieważ w trakcie brania chodziłam na terapię, jednak zasadniczego problemu nie udało sie rozwiazać i nie za bardzo to widzę... Oczywiście mam świadomosć ze lek mi w tym nie pomoże i za mnie nie rozwiaże ale pisze o tym dlatego zeby powiedzieć, ze teraz gdy go odstawiam, te nierozwiązane problemy wracają z dużo większym nasileniem. To tak jakby sie otworzyła puszka Pandory.
Biorę teraz 1/4 tabletki co drugi dzień. Jakie mam objawy?śpię po 3 godziny na dobę, tak bardzo jestem nakręcona.
Mam napady niepohamowanej agresji, wyporwadza mnie z równowagi dosłownie wszytko ale najbardziej jestem skupiona na nienawiści jaką żywię do obiektu-przyczyny nierozwiiązanego problemu. Chce uciec daleko, daleko...mam ochotę sie wciąż kłócić, robić wszystkim uszczypliwe uwagi i wyżywac sie słownie na otoczeniu. Przeplata sie to z napadami płaczu, bez powodu.
Dodatkowo mam zaroty głowy i co jakiś czas przesuwa mi sie obraz przed oczami, mam wtedy wrażenie ze zaraz upadnę. Pod wieczór opadam całkowicie z sił..
Zachowania agresywne nie sa mi znane- jestem spokojną, i ułożona wewnętrzenie osobą, więc czuję sie z tym źle. Co będzie jak całkiem odstaiwię lek? Nie chce na razie zastępowac tabletek inna chemią, więc piję melisę i przyjmuję ziołowe tabletki uspokajające. Głeboko wierze, ze jest to stan przejściowy i bardzo chcę czuc sie lepiej. Przed braniem seroxatu byłam optyministycznie nastawiona do świata, cieszyły mnie nawet drobne zdarzenia jednak nastapił krach w moim życiu i musiałam zacząć je przyjmować, zeby nie zwariować! Trzymam za Was i za siebie kciuki! - GośćZaloguj się , aby dodać odpowiedź
- Farmakoterapia, psychiatria czy dać sobie spokój?
Cześć,piszę tutaj, ponieważ potrzebuję rady, zauważam, że z...
- Konsultowanie a leczenie psychiatryczne.
Witam,Chciałem się zapytać jaka jest różnica pomiędzy...
- Uciec od schizofreników i zacząć nowe życie. Współuzależnienie.
Witam. Chciałbym się podzielić moją historią, może ktoś...
Forum: Schizofrenia