Forum: Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta
Temat: Skutki odstawiania Paxtin'u (1)
- https://www.psychiatria.pl/forum/skutki-odstawiania-paxtin-u/watek/1091999/1.html#p1091999https://www.psychiatria.pl/forum/skutki-odstawiania-paxtin-%23039-u/watek/1091999/1.html Skutki odstawiania Paxtin\'u
Witam jestem tu nowa a to moja historia.
Paxtin 20mg biorę od listopada 2011 roku. Miesiąc temu zaczełam brać po pół tabletki codziennie. Ciągle ważyłam 63/64 kg przy wzroście 175cm. Po dwóch latach tzn w czerwcu 2013 trzymałam się swojej wagi natomiast w sierpniu 2013 ważyłam AŻ 84kg co zostało do teraz nie mogę tego zrzucić... Wczoraj byłam u swojego psychiatry powiedziałam że od paxtinu przytyłam bo chodziłam po lekarzach i przychodniach metabolicznych i nie wykazuje nic szczególnego i niepokojącego. Lekarz przepisał mi Fluoxetin 20mg bo podobno od tego się chudnie.. biorę Fluo drugi dzień i z minuty na minutę jest coraz gorzej... szumy w głowie mrowienie nóg jakby zawroty głowy i takie jakby tracenie świadomości ciężko mi opisać to uczucie jakby wzrok nie nadążał za obrazem czy coś Najgorsze to są poranne mdłości (nie jestem w ciąży) najbardziej boję się że zacznę wymiotować w autobusie/w drodze do pracy... Czytałam że niebezpiecznie jest tak szybko odstawić paroksetynę.. nie mogę sobie z tymi uczuciami dziwnymi poradzić chodzę do pracy i nie mogę się skupić nad tym co robię bo ciągle myślę że mogę się w każdej chwili poczuć gorzej niż do tej pory. Jest jakaś możliwość żeby te skutki zmniejszyć? Jestem świadoma że tak się dzieje przy odstawianiu paroksetyny ale ile to może potrwać? Ja chce normalnie funkcjonować, gdyby nie te mdłości to byłoby znośnie... proszę o jakiekolwiek podpowiedzi może ktoś miał podobnie bo już sama nie wiem co robić... odbieram też wiadomości prywatne, pozdrawiam, Iwona.Iwona
- GośćZaloguj się , aby dodać odpowiedź
- Nie wiem co się dzieje
Ostatnio nie ważne gdzie jestem zawsze znajdzie się ktoś kto doprowadza mnie to...
Forum: Po godzinach - Jak sobie z tym radzić?
Hej,Choruję od ponad 10 lat, wstępnie zdiagnozowano nawracającą...
- Orgazm i wenlafaksyna i trazodon
Dzien dobry,Biorę Oriven w dawce 150 mg.Nie mam problemów z libido, ale mam...
- Choroba psychiczna u partnerki?
Witam,Szanowni Państwo z uwagi na tematykę większości postów oraz...