Forum: Schizofrenia
Temat: Szukam pomocy (1)
- https://www.psychiatria.pl/forum/szukam-pomocy/watek/1563520/1.html#p1563520https://www.psychiatria.pl/forum/szukam-pomocy/watek/1563520/1.html Szukam pomocy
Dobry wieczór.
Mój brat od półtora roku wykazuje objawy ostrej schizofrenii. Właśnie przebywa po raz trzeci w szpitalu psychiatrycznym na przymusowym leczeniu. Jest świadom choroby, ale nie chce sie leczyć. Mam cichą nadzieję, że podczas tego pobytu zrozumie, że bez leczenia zagraża sobie i innym osobom. Nigdy nie był agresywny, choroba i manię prześladowcze spowodowały, że podczas ostatniego ataku chodził z nożem po klatce schodowej...boję się go i boję się o moich rodziców, ponieważ kiedy wyjdzie ze szpitala będzie mieszkał u nich. Brat jest agresywny podczas ataków... za pierwszym razem zdemolował dom rodziców. Za każdym razem mówi, że nikomu nie może ufać, bo wszystkim zależy na tym, żeby zamknąć go w szpitalu... mimo głębokiej nadziei, że może tym razem uświadomi sobie, że leczenie jest konieczne, nawiedzają mnie naprawdę czarne myśli. Co jeżeli w końcu dojdzie do tragedii? Co jeżeli komuś naprawdę stanie się krzywda? Ile razy osoba chora psychicznie może być skierowana na przymusowe leczenie? Jakie są kolejne kroki podejmowane, kiedy przymusowe leczenie nie przynosi skutków? Brat podczas pobytu zgadza się na leczenie, ale od razu po wyjściu zmienia zdanie i nie chce kontyunować leczenia psychiatrycznego ani farmakologicznego.
Odczuwam silny lęk o moją rodzinę, brata ale również osoby które mogą potencjalnie stać się ofiarą choroby, która zawładnęła moim kochanym braciszkiem, którego na próżno mi w nim szukać od momentu pierwszego ataku 😓😓 - GośćZaloguj się , aby dodać odpowiedź
- Jak sobie z tym radzić?
Hej,Choruję od ponad 10 lat, wstępnie zdiagnozowano nawracającą...
- CZY ZNA KTOS JAKIES INNE PORTALE DLA NIEPELN.ONLINE
bARDZO POTRZEBUJEE ROZMOWY,AKCEEPTACJI,A TU OSTATNIO Z TYM SLABO
- Mam zaburzenia psychotyczne
Brałem Rispolept 6mg i źle się czułem na nim. Potem Ranofren 20mg i też...
Forum: Schizofrenia - Jak długo (ile lat) można brać lit?
Witam! Od paru lat leczę sie litem przy zdiagnozowanej chorobie afektywnej dwubiegunowej....