Forum: Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta
Temat: Z góry dziękuję, jeśli ktoś to przeczyta. (1)
- https://www.psychiatria.pl/forum/z-gory-dziekuje-jesli-ktos-to-przeczyta/watek/1348526/1.html#p1348526https://www.psychiatria.pl/forum/z-gory-dziekuje-jesli-ktos-to-przeczyta/watek/1348526/1.html Z góry dziękuję, jeśli ktoś to przeczyta. GośćZalogowani użytkownicy mają możliwość budowania własnego statusu na forach grupy Medforum.
Po napisaniu odpowiedniej ilości postów przy avatarze pojawi się odpowiedni status.- Początkujący/ca - mniej niż 100 postów
- Wtajemniczony/na - pomiędzy 101 a 300 postów
- Forumowicz/ka - pomiędzy 301 a 1200 postów
- Komentator/ka - pomiędzy 1201 a 3600 postów
- Lider/ka opinii - pomiędzy 3601 a 6000 postów
- VIP - więcej niż 6001 postów
Hej! Znowuż potrzebuję się wygadać. Ucieszyłbym się, gdyby ktoś po przeczytaniu dałby znać.
Od wczoraj mam znaczne pogorszenie się samopoczucia: silne lęki i chwilowe powracające myśli samobójcze. Lęki mam nawet wtedy, gdy siedzę w domu, boję się siedzieć w domu, boję się przebywać wśród ludzi na podwórku. A nawet czasami boję się siedzieć przed komputerem. Często zasłaniam rolety na oknach i zamykam okno, żeby ktoś przypadkiem mnie nie zauważył albo nie usłyszał. Z leków biorę olanzapinę, abilify i velaxin, ale jak widać z różnym skutkiem działania.
Wczoraj, jak jeszcze lepiej się czułem, to planowałem sobie przyszłość - że skończę dwa kierunki studiów, które są moimi marzeniami, a po chwili przyszło zwątpienie w to, po czym znaczne pogorszenie samopoczucia. Boję się wrócić do społeczeństwa. Dzisiaj miałem spotkać się z kolegą, ale stchórzyłem. Mój dzień wygląda tak: jem na zmianę z graniem na stronie internetowej - kurnik.pl. Mam dość takiego życia, a z drugiej strony tak cholernie boję się je zmienić. Do szkoły planuję wrócić w lutym, ale jak dalej będzie tak, jak jest, to nie dam rady. Nie potrafię znaleźć sobie partnera/partnerki - powstrzymuje mnie przed tym moja waga - ważę 116kg przy 183cm (mimo że niektórym nie przeszkadzałby moja waga, to mi przeszkadza, dlatego nie potrafiłbym z nikim uprawiać seksu - próbowałem schudnąć wiele razy, ale i tak później kilogramy wracały), również to, że jestem na rencie, bez pracy, nie uczę się na razie, zresztą sam nie wiem, czy chciałbym mieć partnera czy partnerkę, a mam 22 lata. W ogóle to choruję na schizofrenię. Mam dość. chyba nie będzie już lepiej - GośćZaloguj się , aby dodać odpowiedź
- Perazin 25, Asertin 50
Witam, mam pytanie odnośnie leków asertin 50 oraz perazin 25. Czy coś się...
- Czuję, że zmarnowałam sobie życie
Mam 20 lat, od 13 do 19 roku życia zmagałam się z depresją, teraz jest ze...
Forum: Kółko wsparcia psychicznego - Jak sobie z tym radzić?
Hej,Choruję od ponad 10 lat, wstępnie zdiagnozowano nawracającą...
- Związek z chAD-owcem, czy też tak mieliście?
Witam, pytanie do osób żyjących z osobą chorą na chAD, zanim...