Forum: Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta
Temat: zaburzenia schizotypowe a niezdolność do pracy (1)
- https://www.psychiatria.pl/forum/zaburzenia-schizotypowe-a-niezdolnosc-do-pracy/watek/751622/1.html#p751622https://www.psychiatria.pl/forum/zaburzenia-schizotypowe-a-niezdolnosc-do-pracy/watek/751622/1.html zaburzenia schizotypowe a niezdolność do pracy GośćZalogowani użytkownicy mają możliwość budowania własnego statusu na forach grupy Medforum.
Po napisaniu odpowiedniej ilości postów przy avatarze pojawi się odpowiedni status.- Początkujący/ca - mniej niż 100 postów
- Wtajemniczony/na - pomiędzy 101 a 300 postów
- Forumowicz/ka - pomiędzy 301 a 1200 postów
- Komentator/ka - pomiędzy 1201 a 3600 postów
- Lider/ka opinii - pomiędzy 3601 a 6000 postów
- VIP - więcej niż 6001 postów
Witam,
Mam obecnie 30 lat, od 28 roku życia mam stwierdzoną schizofrenię paranoidalną i od tego czasu mam przyznaną rentę socjalną na okres 3 lat.
Moje pytanie brzmi następująco:
Czy na podstawie zdiagnozowanych w wypisie ze szpitala psychiatrycznego zaburzeń schizotypowych w wieku 17 lat, podczas nauki w liceum ogólnokształcącym, istnieją przesłanki żeby lekarz orzecznik ZUS mógł od tego momentu stwierdzić istnienie całkowitej niezdolności do pracy.
Moja lekarka prowadząca powiedziała mi, że od diagnozy zaburzeń schizotypowych rozpoczął się u mnie proces schizofreniczny.
Starać się w ZUSie będę o rentę rodzinną, gdzie całkowita niezdolność do pracy musi powstać przed ukończeniem 25 roku życia, pod warunkiem nauki.
Pozdrawiam - GośćZaloguj się , aby dodać odpowiedź
Reklama
Zobacz inne dyskusje
- Nie chcę żyć
Witam od 16lat mam problemy z zdrowiem diagnoza to zaburzenia schizotypowe ale nie wiem czy jest...
- CZY ZNA KTOS JAKIES INNE PORTALE DLA NIEPELN.ONLINE
bARDZO POTRZEBUJEE ROZMOWY,AKCEEPTACJI,A TU OSTATNIO Z TYM SLABO
- Odstawienie Klozapolu
Dzień dobry,Rzuciłem klozapol trzy dni temu. Zacząłem w 04.2021 200 mg. W...
Forum: Schizofrenia - Nie wiem co się dzieje
Ostatnio nie ważne gdzie jestem zawsze znajdzie się ktoś kto doprowadza mnie to...
Forum: Po godzinach