Forum: Psychoterapia
Temat: zazdrość czy depresja (1)
- https://www.psychiatria.pl/forum/zazdrosc-czy-depresja/watek/904809/1.html#p904809https://www.psychiatria.pl/forum/zazdrosc-czy-depresja/watek/904809/1.html zazdrość czy depresja Gość
Bardzo proszę o pomoc ponieważ już nie potrafię sobie z tym problemem poradzić. Jestem strasznie zazdrosna o męża, czuje się beznadziejna, i nie atrakcyjna. Doszło do tego, że wyzwałam męża od najgorszych podczas oglądania przez niego komedii erotycznej. Zacznę o d tego, że cały czas mam wrażenie, że ogląda się za innymi kobietami, adoruje ich. Widzialam jak podrywa moje koleżanki np. siedzimy przy stole, on patrzy na moją koleżankę i glośno w obecności wszystkich mowi jaka jest piękna i jak się mu podoba. Myślalam że sobie wmawiam rożne sytuacje, ale kiedy byliśmy na wczasach z jego kolegami widzialam jak podrywal inne kelnerki. Ja z dzieckiem grałam udając, że nic się nie dzieje, a on siedzial z kolegami i kelnerkami pijąc alkohol. Na drugi dzień wymyśliłam że dowiedziałam się od jednej z kelnerek, że wyznawał jej milość. Niestety przyznał się do tego, ale twierdził że to bylo przez alkohol i kolegów. Potem widzialam jak patrzą na siebie, a ona robiła rożne gesty w jego stronę. MyŚlałam, że to zmienię i raz na zabawie zaczełam tańczyć z innym starszym Panem, ale normalnie. Skończyło się to bijatyką i wyzwaniem mnie od najgorszych. Mąż nie należy do przystojnych i super urodziwych mężczyzn, jednak ja czuję się bardzo poniżana przez niego jak podrywa w mojej obecności inne kobiety. Mnie krytykuje, że mam grube nogi, mam się odchudzać (chociaż mam 160wzrostu i 63kg. Teraz nie potrafię się normalnie z nim kochać cały czas mam wrażenie,że uwielbia inne kobiety a ze mną jest bo musi. Powiedzialam mu o tym ale uważa że jestem zazdrosna. Pomóżcie mi proszę, bo nie śpię w nocy biorę tabletki na uspokojenie, które chyba mi nie pomagają. Myślałam, że zacznęgo olewać, żyć swoim życiem, ale nie potrafię.
- GośćZaloguj się , aby dodać odpowiedź
- Zle samopoczucie
5 dni temu zwiększyłam dawkę wenlafaksyny z 150 na 300 czułam się...
Forum: Depresja - Wpływ pogody na samopoczucie
Wcześniej nie narzekałam na pogodę, nawet lubiłam zimę, nie...
Forum: Depresja - Potrzebuje pomocy
Dzień Dobry. Pragnę podzielić się z kimś moimi problemami, a nie mam z...
Forum: Depresja
- Tematy:
- psycholog
- terapia
- psychoterapia
- psychika
- psychiatra