Forum: Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta
Temat: Zbyt dużo skutków ubocznych po velafaxie? (1)
- https://www.psychiatria.pl/forum/zbyt-duzo-skutkow-ubocznych-po-velafaxie/watek/491454/1.html#p491454https://www.psychiatria.pl/forum/zbyt-duzo-skutkow-ubocznych-po-velafaxie/watek/491454/1.html Zbyt dużo skutków ubocznych po velafaxie?
Witam! Jestem tutaj nowa. Choć nigdy nie sądziłam, że trafię na takie forum, aby się poradzić, ale zadarza się. Otóż trafiłam ostatnio do psychiatry, ponieważ nie mogłam już poradzić sobie sama ze sobą, poczułam się kompletnie wyczerpana własnymi myślami...Diagnoza: nerwica depresyjna(dystymia). Nie będe się rozpisywać co, jak, dlaczego. Psychiatra przepisała mi 2 leki i zleciła psychoterapię. Dostałam Velafax 75mg/dobę i hydroksyzynę przed snem 20mg. I tu zaczęły się schody. Po przyjęciu pierwszej tabletki velafaxu po około godzinie .... zwymiotowałam. Doszły do tego silne poty, lęk, uczucie mrowienia twarzy. Postanowiłam przeczekac to pod kołderką. Niby nawet udało mi się przysnąć, niby wszystko przeszło. Następnie wystąpiły kolejne skutki uboczne: uczucie zimna/gorąca i tak w kółko, poszerzone źrenice, niby nieznacznie, ale jednak; takie dziwne uczucie jakby mi włosy stawały dęba, mrowienie na twarzy i totalne osłabienie. Postanowiłam, że dzisiaj wezmę tylko połowę tabletki. Czuję się niby lepiej, ale boli mnie głowa i jestem okropnie osłabiona. Jutro spróbuję wziąć całą tabletkę. Stąd moje pytanie: czy skutki uboczne o takim natężęniu są normalne? Może powinnam sobie darować ten lek i iść po inny? Minie kiedyś to osłabienie? Szczerze mówiąc jestem trochę przerażona...
- GośćZaloguj się , aby dodać odpowiedź
- F 10.5 zaburzenia psychotyczne po alkoholu
1.5 roku temu miałem zaburzenia psychotyczne na temat Covida i religii stwierdziłem...
Forum: Uzależnienia - Czy to może być ADHD, czy powinnam iść do specjalisty?
Cześć, mam na imię Karolina, mam 26 lat i ostatnio przypadkiem...
Forum: Zaburzenia psychiczne - Czy to może być depresja?
Od pewnego czasu nic mi się nie chce. Z trudem zaczynam każdą czynność....
Forum: Kółko wsparcia psychicznego - Problem
Dzień dobry,Od trzech dni zmagam się z pewnym problemem i chciałabym...