Forum: Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta
Temat: Życie z osobą chorą na ChAD... (1)
- https://www.psychiatria.pl/forum/zycie-z-osoba-chora-na-chad/watek/1452072/1.html#p1452072https://www.psychiatria.pl/forum/zycie-z-osoba-chora-na-chad/watek/1452072/1.html Życie z osobą chorą na ChAD... GośćZalogowani użytkownicy mają możliwość budowania własnego statusu na forach grupy Medforum.
Po napisaniu odpowiedniej ilości postów przy avatarze pojawi się odpowiedni status.- Początkujący/ca - mniej niż 100 postów
- Wtajemniczony/na - pomiędzy 101 a 300 postów
- Forumowicz/ka - pomiędzy 301 a 1200 postów
- Komentator/ka - pomiędzy 1201 a 3600 postów
- Lider/ka opinii - pomiędzy 3601 a 6000 postów
- VIP - więcej niż 6001 postów
Przeglądam to forum oraz wpisy o ChAD od jakiegoś czasu. Czytałam wpisy i coś sama umieszczałam w wątkach o ChAD. Ale może tutaj ponowie wpis... Jak nie trudno się domyślić ktoś z moich bliskich choruje. Moja historia jest dosyć skomplikowana, ale szukam pomocy i fachowej i praktycznej, czyli m.in. tu na forum. Sporo mi pomogły wpisy osób, które związane są czy mają w rodzinie osoby chore, ale także samych ChAD-owców.
Poznałam dzięki forum inną osobę, w podobnej sytuacji, która wpadła na pomysł założenia grupy wsparcia w Warszawie właśnie dla partnerów/rodzin osób z ChAD.
Niestety, pomimo, że stolica, to jednak nie ma tu za wiele możliwości dla bliskich dwubiegunowców, o czym zapewne wiedzą osoby zainteresowane.
W związku z tym, wnioski nasunęły się same, trzeba coś zmienić w tym względzie.
No to zmieniamy... Pojawił się pomysł, by w ogóle sprawdzić, ile osób byłoby chętnych skorzystać z takiej formy (samo)pomocy. I dlatego 26 września odbędzie się spotkanie informacyjne. Mamy już trochę chętnych, ale im nas będzie więcej, tym lepiej. Każda osoba może coś swojego, odmiennego, lepszego, mądrzejszego, sprawdzonego wnieść do tej grupy. Na spotkanie teraz udało nam się zorganizować obecność psychiatry, psychologa i edukatora (czyli osoby z doświadczeniem własnej choroby). Jeżeli wszystko wypali i powstanie grupa wsparcia, to będziemy też optować za tym, by spotkania odbywały się na stałe z udziałem fachowców. Tak, by jak najbardziej było to dla nas korzystne, czyli nasza wzajemna wymiana doświadczeń, wsparcie, ale i wiedza lekarza/psychologa.
Jeżeli jest ktoś zainteresowany dołączeniem do nas, niech da znak tutaj lub odezwie się na adres e-mail: [email protected] - GośćZaloguj się , aby dodać odpowiedź
- Związek z chAD-owcem, czy też tak mieliście?
Witam, pytanie do osób żyjących z osobą chorą na chAD, zanim...
- Orgazm i wenlafaksyna i trazodon
Dzien dobry,Biorę Oriven w dawce 150 mg.Nie mam problemów z libido, ale mam...
- Boje sie mowic o moich problemach
Hej, mam bardzo powazne problemy ktore ciagle narastaja i staja sie co raz bardziej uciazliwe....
Forum: Psychoterapia - Czuję, że zmarnowałam sobie życie
Mam 20 lat, od 13 do 19 roku życia zmagałam się z depresją, teraz jest ze...
Forum: Kółko wsparcia psychicznego